Nieuwsbrief november - december 2018

 

 

 

Bezoek aan brouwerij De Sater.

 
 
 

 

donderdag 15 november.

Brouwerij DE SATER is niet enkel HOPLIET Brouwerij DE SATER is een liefdes- en bierverhaal, dat start 18 jaar geleden in September 1997. Het brouwen van een eigen bier, het opstarten van een eigen brouwerij. Vandaag is voor Sylvie Vyncke en Dieter Dhondt het najagen van die droom, werkelijkheid geworden.  

Het eerste bier van Brouwerij DE SATER is HOPLIET BLOND Een bier met een moutig aroma afkomstig van de verschillende moutsoorten en enkele fruitige accenten (banaan, abrikoos, …). Donkerblond bier met abrikozen nuances. Alles in balans met een duidelijk hoparoma. Een volle, rijke smaak met fruitige, bitterzoete toets en een lichtdroge afdronk.

Het brouwproces wordt volledig manueel gestuurd en ook hier wordt de nadruk gelegd op “KWALITEIT”. De Sater is een jonge brouwerij die lokale bieren zoals Hopliet en het Blondje van Nazareth maakt. Iedere zondag stelt de brouwerij de deuren open tussen 14u en 18u. Je kan er genieten van een biertje en een hapje in de bar.

Bieren van Brouwerij De Sater BLONDJE VAN NAZARETH.

  • Het blondje van Nazareth is een blond ambachtelijk speciaalbier van 6,5%. Het bier neemt je met 6 originele etiketten en evenveel dorpszichten mee op een wandeling door de landelijke gemeente Nazareth, gelegen in de driehoek Gent, Oudenaarde en Deinze.
  • HOPLIET… een stoere excentrieke krijger, met een geheel eigen stijl. Eigenschappen die we ook ons bier nageven. Verbonden met helden uit magische maar vervlogen tijden ontleenden we van hen de naam voor ons bier… HOPLIET .

Het is een gegidst bezoek, met aansluitend een degustatie.

Deelname per persoon: 10 Euro.

Afspraak op 15 november om 13u.15 parking Palaestra (kant Kastanjelaan).

We vertrekken om 13u.30.

Alleen inschrijven bij Vlerick Laurent voor 12 novemberl, via e-mail: of via gsm 0474/58 88 70 met vermelding n het aantal personen, de betaling kan alleen gebeuren door overschrijving op
Reknr: BE18 9731 9107 3765 van ATB De Natuurvrienden Deinze. Dit om alle misverstanden te vermijden.

Anders afspraak om 14u00.

Brouwerij De Sater
Steenweg 159
9890 Eke

 

 


Uitzonderlijke wijnproeverij.

 
 
 

 

vrijdag 7 december.

Op verkenning door wijnland Frankrijk Ere-gedeputeerde Jan VALLAEYS, een wijnkenner bij uitstek, neemt ons mee op een rondreis door het wijnland Frankrijk. Wij doorkruisen de volgende wijnstreken: Champagne, Elzas, Bordeaux, Bourgondië en Côte du Rhône.

Wij ontdekken telkens de eigenheid van de streek en de vinificatie, zowel wat de terroir betreft als de gebruikte cepages en proeven een wijn uit elke streek. Ook proeven wij het verschil tussen de champagne en een crémant die praktisch in alle wijnstreken gemaakt wordt.

Het gaat niet om een diepgaande wijncursus, maar wel om een kennismaking op een verstaanbare wijze, met veel aandacht voor specifieke kenmerken en gebracht in een losse en vriendschappelijke sfeer.


Deelname per persoon: € 10 voor leden en € 15 voor niet leden.

Vooraf inschrijven is absoluut noodzakelijk.  

 

Alleen inschrijven bij Vlerick Laurent voor 30 november, via e-mail: of via gsm 0474/58 88 70 met vermelding van het aantal personen, de betaling kan alleen gebeuren door overschrijving op Reknr: BE18 9731 9107 3765 van ATB De Natuurvrienden Deinze. Dit om alle misverstanden te vermijden. 

Afspraak om 19u30 in het Brielpaviljoen.

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM.

 


Inlichtingen:

Onze website: http://www.denatuurvriendendeinze.be

Secretariaat:

Vlerick Laurent
Herfstlaan 22
9800 Deinze
GSM: 0474/58 88 70
Reknr: BE18 9731 9107 3765

E-mail:

Voorzitter:

Peirens Freddy
Oostmeersdreef 134
9800 Deinze