Bezoek aan Grootmoeders Koffiebranderij te Gullegem.

" Born in coffee " ... 3 generaties en meer dan 75 jaar ervaring binnen de familie Hanssens. Als koffiebranders raken we die passie niet meer kwijt! We delen ze graag met u als bezoeker.

De koffiebranderij, ons koffiemuseum met leuke oude koffiemolens en leuke verhaaltjes. Genieten in groep met natuurlijk een kopje koffie. Zie hoe de ruwe koffie gekeurd en gemengd word om onze traditionele smaak van licht verteerbare koffie te verkrijgen. Maak kennis met het artisanale brandproces dat al sinds de oprichting in 1935 van toepassing is.

Naast een bezoek aan de koffiebranderij, wordt er een bezoek gebracht aan ons koffiemuseum. Hier ontdek je de geschiedenis van de koffie alsook de geschiedenis van onze koffiebranderij. Maak kennis met de drie generaties die de koffiebranderij de afgelopen 75 jaar elk hun eigen wending gegeven hebben.

Het bezoek wordt natuurlijk afgesloten door een heerlijk tasje koffie, al dan niet gecombineerd met een heerlijke gebakje uit de streek. Voor de echte koffielovers kan je cupping doen, proef het verschil tussen verschillende origine koffies. Of leer je een perfecte cappuccino of latte macchiato maken.

Het bezoek bestaat uit 3 delen:

1. Rondleiding in Grootmoeders koffiebranderij: keuren van de koffie, het ambachtelijk branden, malen en verpakken. Je leert het verschil tussen arabica en robusta koffie, het geheim van de mélanges..
2. Bezoek aan het koffiebelevingscentrum. Daar ontdek je tal van koffieplanten, koffiebereidingswijzen en koffiemuseumstukken uit Grootmoeders tijd.
3. Koffiedegustatie + progrèstaart

Praktisch:

Koffie - 2 kopjes pp + progrèstaart
Koffiegeschenk
Duur: 1.5 à 2 uur  

Deelname per persoon:

voor leden € 13.00
voor niet leden € 15.00

Afspraak op 19 maart om 13u. parking Palaestra (kant Kastanjelaan).

We vertrekken om 13u.10.

Alleen inschrijven bij Vlerick Laurent voor 14 maart, via e-mail: of via gsm 0474/58 88 70 met vermelding van het aantal personen, de betaling kan alleen gebeuren door overschrijving op Reknr: BE18 9731 9107 3765 van ATB De Natuurvrienden Deinze. Dit om alle misverstanden te vermijden. 

Anders afspraak: om 14u.

Grootmoeders Koffie bvba
Kleine Ieperstraat 11
8560 Gullegem