Bezoek aan Hippo-War.

 

HIPPO.WAR, het Waregemse bezoekerscentrum over de Eerste Wereldoorlog, opende zijn deuren op 11 november 2017. Op 900 m² vind je er twee permanente tentoonstellingen: over de rol van het paard tijdens WOI en het belang van de Amerikanen tijdens diezelfde oorlog. Aan de hand van onder andere foto's, film- en audiofragmenten, tal van authentieke stukken, een interactieve quiz en zelfs een nagebouwd paardenhospitaal ontdek je deze misschien nog niet zo bekende verhalen uit Den Grooten Oorlog.

HET PAARD TIJDENS WO I

De eerste vleugel van het bezoekerscentrum staat in het teken van het paard tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zij speelden in 1914-1918 een niet te onderschatten rol: bevoorrading, trekken van affuiten, soldaten te paard en nog veel meer. Je vindt er natuurlijk veel foto's, film- en audiofragmenten, maar ook origineel paardentuig, een volledig en authentiek skelet van een paard uit WOI, een nagebouwd paardenhospitaal... Om alles ook voor de jongeren bevattelijk te maken, is er zelfs een heuse interactieve quiz.

DE AMERIKANEN TIJDENS WO I

De tweede vleugel van HIPPO.WAR focust op de Amerikanen tijdens WO I. Op 6 april 1917 tekende president Wilson de oorlogsverklaring tegen Duitsland. Tot aan de wapenstilstand op 11 november 1918 speelde het Amerikaanse leger een grote rol in de bevrijding van (de regio rond) Waregem. Een stille getuige is al jarenlang het Flanders Field American Cemetery. Aanvullend hierop ontdek je in HIPPO.WAR niet alleen foto's, filmpjes en geluidsfragmenten, maar ook (veel) Amerikaanse uniformen, originele items (bv. brieven) die we kregen van nabestaanden van soldaten op Flanders Field, alle informatie over deze dappere mannen, het originele sjaaltje van Charles Lindbergh..

 

Deelname per persoon:

 

Afspraak op 13 juni om 13u.15 parking Palaestra (kant Kastanjelaan).

We vertrekken om 13u.30.

Alleen inschrijven bij Vlerick Laurent voor 9 juni, via e-mail: of via gsm 0474/58 88 70 met vermelding van het aantal personen, de betaling kan alleen gebeuren door overschrijving op Reknr: BE18 9731 9107 3765 van ATB De Natuurvrienden Deinze. Dit om alle misverstanden te vermijden.

Anders afspraak: om 14u.

Adres:
BEZOEKERSCENTRUM HIPPO.WAR
Holstraat 95
8970 Waregem