Ambachtelijke brouwerij ’t Gaverhopke gelegen in het "Goed te Nieuwenhove".

 

We bezoeken eerst de brouwerij:

Hier worden de 'Gaverhopkes', met liefde voor de brouwkunst, op ambachtelijke wijze gebrouwen. Alle ingrediënten zijn volledig natuurlijk en groeien in eigen streek. Deze unieke mix van West-Vlaamse bodem kan je enkel proeven in 't Gaverhopke.

In het weekend en in de zomermaanden ook van woensdag tot en met vrijdag kan je in de brasserie op de beschermde site Goed te Nieuwenhove de bieren degusteren of smullen van een eenvoudige hap.

De kleine artisanale familie brouwerij is gelegen in de kasteelhoeve "Goed ten Nieuwenhove".

 

Vervolgens is er een rondleiding met gids in de kasteelhoeve "Goed te Nieuwenhove".

 

Eén van de belangrijkste hoeves van Waregem is het beschermde Goed te Nieuwenhove. Het vormde het centrum van de gelijknamige Middeleeuwse heerlijkheid en gaf zijn naam aan de wijk tussen het centrum van Waregem en Deerlijk.

De huidige hoevegebouwen gaan terug tot de 18de eeuw. Sinds de zomer van 2015 kan je hier de bieren proeven van Brouwerij 't Gaverhopke.

Neerhof van het voormalige kasteel van Nieuwenhove, daterend uit de 18de eeuw, weliswaar gelegen op een oudere site die het centrum vormde van de heerlijkheid Nieuwenhove. Thans bestaande uit een poort met toegangsbrug, woonhuis, stallingen, schuur met wagenhuis, duiventoren en bakhuis. Het woonhuis, schuur, duiventoren, poortgebouw met brugje en omwalling zijn beschermd als monument.

 

Deelname per persoon:

 

Afspraak op 23 mei om 13u.00 parking Palaestra (kant Kastanjelaan).

We vertrekken om 13u.15.

Alleen inschrijven bij Vlerick Laurent voor 20 mei, via e-mail: of via gsm 0474/58 88 70 met vermelding van het aantal personen, de betaling kan alleen gebeuren door overschrijving op Reknr: BE18 9731 9107 3765 van ATB De Natuurvrienden Deinze. Dit om alle misverstanden te vermijden.

Anders afspraak: om 14u.

Adres:
Brouwerij 't Gaverhopke
Platanendreef 16
8790 Nieuwenhove / Waregem